Nieuwsbrief 5
Belangrijke data
- 20 december: Kerstfeest op school (avond)
Leerlingen ´s middags vrij, om 12.00 uur uit.
- 21 december: leerlingen vrij
- 24 december: start kerstvakantie
- 7 januari 2019: eerste schooldag 2019
- 7 januari 2019: start CITO LOVS groep 8
- 17 januari 2019: inloop
- 21 januari 2019: start CITO LOVS groepen 1-7


Bibliotheekouders
Het is ons streven na de kerstvakantie te starten met de schoolbibliotheek. Hier hebben wij alleen uw hulp bij nodig. Wij zijn nog opzoek naar ouders die ons op de maandag, woensdag en vrijdag 1 tot 2 uur willen helpen bij de bibliotheek. Mocht u één of meerdere dagen beschikbaar zijn dan kunt u dit aangeven bij juffrouw Karin, juffrouw Eline of juffrouw Hélène.

Lekker Fit
Hieronder een stukje van onze Lekker Fit juf.

Een uitnodiging voor de schooldiëtist,
hoe gaat dat?

Ieder jaar wordt er op school een Fittest gedaan. Tijdens deze test wordt het uithoudingsvermogen en motoriek van uw kind getest en daarnaast wordt uw kind gewogen en gemeten. Alle kinderen die wat zwaar zijn voor hun lengte worden uitgenodigd voor een gesprek bij de schooldiëtist bij u op school.

Bij de schooldiëtist wordt dan nogmaals gewogen en gemeten. Deze keer wordt ook naar de bouw van het kind gekeken en daar wordt rekening mee gehouden. Ieder kind en ieder lichaam is anders. Als het nodig is, worden de eet- en beweeggewoonten besproken. De schooldiëtist kan aan de hand daarvan persoonlijke tips geven om gezonder en fitter te worden! Vaak kunnen kleine simpele veranderingen in het dagelijkse eet- en beweegpatroon uw kind weer op een gezond gewicht krijgen.

Ook voor andere voedingsvragen kunt u bij de schooldiëtist terecht. Bijvoorbeeld wanneer u twijfelt of uw kind voldoende eet en juist te dun is. Of als uw kind last heeft van diarree of verstopping. Neem gerust even contact op met LekkerFit! juf Dominique zodat u een afspraak bij de schooldiëtist kunt maken.

Een gezond gewicht, gezond eten en goed bewegen is belangrijk. Uw kind kan zich dan beter ontwikkelen en concentreren. Goede eet- en beweeggewoonten kunnen zelfs invloed hebben op de stemming van een kind. Te veel suiker maakt een kind ongeduldig, druk en moe, terwijl vitamine en mineralen een kind positieve energie geven.

Hulp versieren kerst
De Kerstcommissie is alweer druk bezig met alle voorbereidingen voor het kerstfeest. Voor de versiering van de school en het plein, zijn wij opzoek naar ouders die ons daarbij kunnen helpen. Het versieren zou op vrijdag 14 december of maandag 17 december plaats moeten vinden. Mocht u hiervoor tijd hebben, dan kunt u zich aanmelden bij juffrouw Anne, juffrouw Vivienne, juffrouw Dominique of juffrouw von Stein. Wij hebben uw hulp hard nodig!

Juffrouw Annemieke
Juffrouw Annemieke heeft ons te kennen gegeven een baan te hebben gevonden op 10 minuten rijden van haar huis. Zij zal per 1 januari dan ook niet meer werkzaam zijn op onze school. Juffrouw Anne zal in ieder geval de maand januari een dag extra werken. Juffrouw Priscilla zal zeer waarschijnlijk de maandagen voor de groep staan. Op die manier hebben we voor de eerste periode een stabiele oplossing gevonden. Uiteraard zijn wij al opzoek naar een andere leerkracht maar deze hebben wij helaas nog niet gevonden. We zullen daarom steeds weer bekijken hoe we de ontstane situatie in de groep het beste kunnen opvangen.

Meester Stoop
Vanaf begin deze maand, is meester Stoop weer op alle dagen aanwezig op school. Zijn werkzaamheden op de andere school zijn afgerond.


Hélène Teijl