Nieuwsbrief 6
Belangrijke data
- 20 december: Kerstfeest op school (avond) Leerlingen ´s middags vrij, om 12.00 uur uit.
- 21 december: leerlingen vrij
- 24 december: start kerstvakantie
- 7 januari 2019: eerste schooldag 2019
- 7 januari 2019: start CITO LOVS groep 8
- 17 januari 2019: inloop
- 21 januari 2019: start CITO LOVS groepen 1-7


Bibliotheekouders
In de vorige nieuwsbrief, hebben wij een oproep gedaan voor bibliotheekouders. Ons streven was na de kerstvakantie met de bibliotheek te starten. Helaas heeft er zich nog maar 1 ouder aangemeld. Wij zijn daarom dringend opzoek naar ouders die ons op de maandag, woensdag en vrijdag 1 tot 2 uur willen helpen bij de bibliotheek. De precieze tijd zal in samenspraak met de ouders worden bepaald. Dus…mocht u één of meerdere dagen beschikbaar zijn dan kunt u dit aangeven bij juffrouw Karin, juffrouw Eline of juffrouw Hélène.

Lekker Fit
Hieronder een stukje van onze Lekker Fit juf.

Lekker uit eten

Het kan heel leuk en gezellig zijn om uit eten te gaan. Soms kan het ook even niet anders en moet er onderweg wat gegeten worden. Nu is het zo dat op elke hoek van de straat wel een friettent of fastfood store te vinden is. Om op te vallen worden er allerlei speciale aanbiedingen bedacht en de porties alsmaar groter. Wat vroeger een normale portie was, heet nu ‘small’. Het is belangrijk om je niet door slimme reclame te laten verleiden te veel te kopen.

Natuurlijk maakt het nogal uit wat je eet. Extra veel groenten eten is geen enkel probleem. In groenten zitten belangrijke bouwstoffen die uw kind nodig heeft om te groeien en gezond te blijven. Extra veel rijst, aardappelen of friet is niet gezond. Vaak zit er vette jus of saus bij en een blikje frisdrank waar veel suiker in zit. Dat zijn extra calorieën en die leveren te veel energie. Het teveel aan energie maakt kinderen druk of wordt omgezet in lichaamsvet dat kinderen dik maakt.

Maak ook onderweg gezonde keuzes. Een keer een frietje eten is geen probleem, eet daarna wel een gezond toetje. Vers fruit is bijvoorbeeld heerlijk en bevat net als groenten een hoop belangrijke voedingsstoffen.

Staat er een dagje uit op het programma? Bereid (een deel van) de maaltijden van te voren voor. Kleine tomaatjes, mini komkommertjes, reepjes paprika, worteltjes of een gekookt ei zijn ideale gezonde snacks voor onderweg. Water in een eigen flesje met bijvoorbeeld een partje citroen, sinaasappel, mandarijn, diepvriesfruit (houdt het water ook heel lekker koel), wat munt, gember of schijfjes komkommer is heerlijk en gezond.


Nieuwe touchscreen borden
In de kerstvakantie zullen er 5 oude digiborden worden vervangen voor nieuwe touchscreen borden. De borden komen in het lokaal van juffrouw Caroline/meester Bjorn, juffrouw Debora, juffrouw Rachel, juffrouw Marije en juffrouw Agnes.
Het is de bedoeling de rest van de digiborden ook zo snel mogelijk te vervangen. Wanneer dit aan de orde is, zullen wij dit uiteraard met u delen!

Kerstmis
Vandaag vieren wij met elkaar Kerst op school. Morgen begint de welverdiende kerstvakantie.

Met Kerst vieren wij de geboorte van Jezus. Een belangrijk feest omdat we herdenken dat Jezus als verlosser naar de aarde kwam. Het is een feest van hoop, vrede, samenzijn en licht.

Duizend sterrenlichtjes stralen
Eentje heb ik heel speciaal

Alleen voor jou gekozen
Luister naar zijn sterrentaal

Het wenst jou veel geluk en warmte
Vriendschap en tevredenheid

Laat het wonen in je hart
Voor een jaar vol dankbaarheid

Niek en ik willen u allemaal, mede namens ons team, hele fijne en gezegende kerstdagen toewensen en een mooi en gezond nieuwjaar!

Wij zien elkaar graag weer op 7 januari 2019!

Hélène Teijl