Nieuwsbrief 7
Belangrijke data
- 21 januari 2019: start CITO LOVS groepen 1-7
- 6/7 februari 2019: voortgezet onderwijsgesprekken
- 12 februari: studiedag, leerlingen vrij
- 20 februari: rapportmiddag
- 21 februari: rapportmiddag/avond
- 22 februari: studiedag, leerlingen
- 25 februari t/m 1 maart: voorjaarsvakantie


Het Kerstfeest, een terugblik
Een maand geleden vierden we met elkaar het kerstfeest. ’s Ochtends vierden we het feest met elkaar in de groep, ’s avonds hebben we met elkaar gezongen en genoten van het kerstdiner. Het was fijn te zien dat er zoveel ouders aanwezig waren om met elkaar mee te zingen. Onze dank gaat ook uit naar alle ouders die heerlijke gerechten hebben gemaakt voor het diner van de kinderen!

Op tijd naar school
Omdat het koud en donker is, is de verleiding groot om nog even te blijven liggen! De school opent echter om 08.20 uur haar deuren en om 08.30 uur starten de lessen. Het is zowel voor de leerkracht als voor het te laat komende kind écht vervelend om te laat te komen en steeds de les te moeten onderbreken. Vaak kunnen de kinderen er niet veel aan doen. Wilt u er de komende periode extra op letten dat uw kind op tijd op school is?

Zakdoekjes
In deze tijd van het jaar zijn er vaak veel kinderen ziek of verkouden. Dit is lastig tegen te gaan. We leren de kinderen regelmatig hun handen te wassen, dit kan besmetting voorkomen. Het zal fijn zijn, als uw kind verkouden is, het een pakje papieren zakdoekjes meekrijgt. Op deze manier hopen we de griep een beetje buiten de deur te houden.

Leerkrachten te kort
Vorige week heeft een u brief ontvangen van ons bestuur over het groeiende te kort aan leerkrachten. Het wordt nu langzamerhand een serieus probleem en mede gezien de opstelling van onze overheid is een oplossing op korte termijn niet in zicht. Wij doen ons uiterste best om nieuwe leerkrachten aan ons te binden en zijn zelfs nog regelmatig in gesprek met kandidaten, maar willen de goede kwaliteit die de school nu biedt, kunnen blijven bieden. Helaas kunnen we u niet garanderen dat uw kind in de komende periode een dag thuis moet blijven door het gebrek aan leerkrachten. We hopen dat u weet dat we er alles aan doen om dit te voorkomen!

Lekker Fit juffrouw Dominique
Juffrouw Dominique gaat na de voorjaarsvakantie ons verlaten. Haar baan bij ons op school is niet echt iets dat bij haar past en daarom heeft ze gekozen voor een andere toekomst. We wensen haar veel geluk en plezier in haar toekomst.
Op dit moment hebben we nog geen nieuwe sportleerkracht gevonden.

Bezoek College van Bestuur
Het bestuur van de stichting waaronder onze school valt, PCBO, heeft een nieuwe voorzitter, mevrouw D. Middelkoop. Zij heeft samen met de andere bestuurder een middag onze school bezocht. Ze hebben gesproken met de intern begeleiders, de directie en eveneens een aantal groepen bezocht. Ze waren erg enthousiast over de school en daar mogen we met elkaar trots op zijn!

Juffrouw Claudette
Juffrouw Claudette is aan het re-integreren en het gaat gelukkig goed met haar. U zult haar weer steeds regelmatiger op school aanwezig zien.

Inloop
Afgelopen donderdag hielden we weer een inloop. Het was mooi om te zien dat er weer zoveel ouders waren. Een hoge betrokkenheid is fijn voor uw kind en de school!

Bibliotheek
Zoals u weet zoeken we nog steeds ouders voor onze nieuw op te starten bibliotheek. We zijn nog op zoek naar iemand op de maan- en vrijdagen. Als dit lukt, zouden we op iedere dag twee ouders hebben en kunnen we starten.

Chocopasta en pindakaas….
Of kan er nog ander beleg op brood?

In de middag eten we vaak brood. Wat voor brood we kiezen en hoe we dat beleggen maakt veel uit. Wit brood bevat niet zo veel vitamine en bouwstoffen als bruin of volkoren brood. De energie die witbrood geeft is vergelijkbaar met de energie die suiker geeft: snel, kort en hevig, gevolgd door een dip. Terwijl bruin of volkoren brood zijn energie langzaam afgeeft en geen dip veroorzaakt.

Brood kan op 1001 manieren worden belegd. Toch wordt er vaak voor hetzelfde gekozen. Helaas zijn de meest voor de hand liggende keuzes vaak niet gezond. Hagelslag, jam en stroop bevatten veel suiker. Chocopasta bevat veel suiker en ongezond vet. Pindakaas bevat veel ongezond vet. Deze keuzes geven veel energie (70-80 kCal). Energie die niet wordt gebruikt, maakt kinderen druk of wordt omgezet in lichaamsvet dat kinderen dik maakt. Het is daarom belangrijk dit soort beleg niet te dik te smeren en af te wisselen met mager (minder energierijk) beleg, zoals kipfilet, een gekookt eitje of fruit en rauwkost. Schijfjes appel met kaneel, aardbeien, komkommer, tomaat of paprika zijn ook op brood heerlijk.


Een keer wat anders eten dan brood kan ook. Een heerlijke soep of een salade kan lekker zijn tussen de middag en zit boordenvol vitamine die uw kind nodig zijn om gezond te blijven en te groeien.

N. Stoop